A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Andreas Wieland: "Onze principes blijven hanteren"

Daags voor de wedstrijd tegen de RSCA Futures blikt coach Andreas Wieland vooruit op de wedstrijd. “Ik denk dat Anderlecht een goed en getalenteerd team heeft. Ik verwacht niet dat de verschuivingen van afgelopen week veel veranderingen zullen teweegbrengen op voetballend en tactisch vlak bij hun U23.”

“Uiteraard hebben ze er bij Anderlecht een bewogen week opzitten. Maar Anderlecht gaat volgens mij zijn speelstijl niet aanpassen. Net zoals bij Jong Genk spelen zij in hun eigen filosofie die bedoeld is om spelers op te leiden in die visie, dat gaan ze niet zomaar overboord gooien. Dat is trouwens ook net wat hen een gevaarlijke tegenstander maakt. We kunnen ons het niet permitteren om aan 80% te spelen, dat hebben we afgelopen weekend opnieuw gezien.”

“Ik hoor ook veel goede dingen over de ticketverkoop. We zullen de kaap van 6.000 verkochte tickets en abonnees wel ronden. Ik ben altijd blij als we voor zo veel supporters kunnen spelen. Vooral in een stadion dat zo’n goede akoestiek heeft. Het wordt hier met momenten ongelooflijk luid. Dat is altijd een fantastische ervaring. Wat mijn favoriete liedje is? Ik heb wel een zwak voor Willy Sommers. Als onze fans na een overwinning laat de zon in je hart meebrullen, dan is dat een kippenvelmoment.”

“Aan ons om de talrijke supporters waar voor hun geld te geven. We willen de lijn doortrekken van tegen Genk. Alles aan hoge intensiteit blijven uitvoeren. Dat is wat er volgens mij ook deels mis ging tegen Dender twee weken geleden. Ik had het gevoel dat we dachten dat de match gespeeld was na de 1-0. Daarna kregen we het deksel op de neus. Het is belangrijk dat we leren om onze principes heel de tijd te blijven toepassen.” 
 

Jupiler Pro League

1 RWDM 49 pts
2 SK Beveren 43 pts
3 K. Beerschot V.A. 39 pts
4 CLUB NXT 39 pts
5 Lierse 36 pts

Officiële shirts 22/23

Shop nu op de webstore