CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

ALLE SPEKTAKEL NA DE RUST

BEERSCHOT - VIRTON   3 - 0

Na een moeilijke eerste- en ijzersterke tweede helft heeft Beerschot in het eigen Olympisch Stadion eindelijk nog eens een dik verdiende overwinning laten optekenen. Verlinden en co verpakten al het goede voetbal, de flitsende combinaties én de doelpunten in een zeer overtuigende tweede helft. De eerste vijfenveertig minuten kwamen de troepen van Andreas Wieland enkele keren goed weg maar daarna stond er maar één ploeg op het veld: de Mannekes van't Kiel. Het overwicht werd vertaald in drie doelpunten, van Rigo, Thorisson en Baeten. De ruimste winstmarge van het seizoen.

Net zoals vrijwel alle bezoekende ploegen koos ook Virton voor de populaire (en makkelijkste) tactiek: veel volk achter de bal en speculeren op de snelle omschakeling; iets wat met het lichtvoetige en snelle spitsenduo Mabella-Anne eigenlijk de evidentie zelf was. Voor Beerschot was het dus eens te meer optornen tegen een dubbele verdedigingsgordel en op de hoede zijn voor de counter.

Het waren de bezoekers die voor de eerste serieuze dreiging zorgden met een knal van Mabella op de vuisten van Lathouwers en een laag schot randje grote rechthoek van Anne waarbij onze doelman goed plat ging. Onze Mannekes plaatsten daar weinig tot niks tegenover, kregen geen tempo in de wedstrijd en waren behoorlijk slordig in de opbouw.

Tot op het halfuur eerst Verlinden en daarna Thorisson dreigden met gekadreerde pogingen, allebei prima gered door Vincensini. Het bleek maar een schuchtere Kielse oprisping want het spelbeeld bleef onveranderd met op slag van rust weer een gevaarlijke Virton-counter. Nu was het Aguemon die uitpakte met een schot in de verste hoek. Opnieuw ging Lathouwers goed plat. Nul-nul bij de rust, en daar mocht Beerschot niet over klagen.

Coach Andreas Wieland had tijdens de rust zijn spelers een fameuze dosis peper in de kont gestoken. De start van de tweede helft was verschroeiend met Thibaud Verlinden die op de rechterflank de goede acties aan elkaar koppelde en aan de basis lag van elke Kielse aanvalsactie. De beloning volgde in minuut 55 na weer een rush van Verlinden,  die Rigo aanspeelde randje grote rechthoek... en diens schot verdween perfect in de winkelhaak. Wat een goal. En wat een ontlading op de goed gevulde tribunes.

Beerschot was nu gelanceerd, schudde schroom en twijfel van zich af en legde twintig minuten voor affluiten de match in een beslissende plooi. Het was Nökkvi Thorisson die de 2-0 tegen de netten trapte met een actie die hij zelf opzette, met Seydoux een aflosssingspunt vond en de bal daarna loepzuiver binnenknalde. "Kan ik ook", dacht Tibo Baeten, en ja hoor bij het ingaan zette hij na een schot op de lat en een carambole de eindstand op het bord. De zwakke eerste helft was meteen weggegomd; de drie punten binnen.

TOESCHOUWERS: 6.000
SCHEIDSRECHTER: Stevens
DOELPUNTEN: 55' Rigo 1-0, 70' Thorisson 2-0, 75' Baeten 3-0
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (83' Quirynen), Konstantopoulos (89' Meisl), Matthys, Van den Bergh, Nzita, Rigo, Sanusi, (89' Vaca), Verlinden (89'Abddullah), Baeten, Thorisson (78' Sebaoui)
VIRTON: Vincensini, Vinck, Mabella Yann (80' Delorge), Guillaume, Anne (76' Abdellah), Espinosa (80' Loua), Aguemoin, Pirri, Droehnle, Khemans, Gouaida (63' Allach)
GELE KAARTEN: Droehnle, Allach