Beerschot behaalt elitelicentie jeugd

Beerschot heeft ook dit seizoen z’n licentie voor de elitejeugd zonder problemen binnengehaald. Het werk en de investeringen in dit toch wel speciale jaar werden door de Pro League beloond met alweer een mooi aantal punten volgens Foot Office Manager Jean Clarijs.
 
Nadat Beerschot zonder problemen zijn proflicentie behaalde, weet de club ook z’n plaats bij de elitejeugd overtuigend te behouden. Onze jeugdacademie kreeg voor het seizoen 2021-2022 opnieuw een mooie score.
 
“Het was een zwaar en moeilijk seizoen voor onze trainers en jeugdspelers en bij uitbreiding onze hele jeugdacademie”, vertelt Youth academy manager Davy De Smedt. “Dat we een licentie krijgen is dan ook een mooie beloning. Ondanks alles boekten we weer mooie vooruitgang. Beerschot blijft met de jeugdwerking stappen zetten. Deze licentie is de verdienste van een gemotiveerd team. Een team waar ik als academy manager alleen maar trots op kan zijn.’’

Beerschot startte verschillende nieuwe ontwikkelingsprojecten op het afgelopen seizoen. Steeds wordt ingezet op individualisering. Het juist en persoonlijk begeleiden van jeugdspelers is een sterke troef in de ontwikkeling en kansen van deze jongens.

“We blijven werken aan een betere en complete omkadering”, gaat De Smedt verder. “Die omkadering is zeer ruim te noemen: coördinatoren, gediplomeerde coaches, video-analisten, een mental coach, studiebegeleiders, infrastructuur,… Een topsportklimaat creëer je niet op één seizoen. Wel merk ik op dat onze jeugdacademie weer veel aantrekkingskracht heeft. Dat zie je aan de spelers en de trainers die naar hier willen komen. Over enkele jaren zullen er hopelijk steeds meer jonge spelers doorstromen en moeten deze investeringen gaan lonen.”

“De ambitie met de jeugd is promoveren naar Elite 1. De inhaalbeweging is ingezet, maar er ligt nog zeer veel werk op de plank om dat doel te bereiken. Nu zijn we blij met de vooruitgang en onze plaats bij Elite 2. Gesteund door de visie en de investeringen van het bestuur, gaan we keihard blijven werken.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts