Beerschot verliest oefenwedstrijd op Westerlo.

Beerschot verloor zondagvoormiddag de oefenwedstrijd tegen Westerlo. Op het oefenveld naast ’t Kuipje stond het 0-0 aan de rust. Na de pauze wisselde Beerschot alle tien zijn veldspelers en kregen enkele beloftespelers speelkansen. Dit terwijl Westerlo maar één wissel doorvoerde. Uiteindelijk eindigde het oefenduel op 7-0 in het voordeel van de Kemphanen.

Beerschot begon fris en scherp aan de partij. De winterstop had duidelijk geen impact op de fysieke paraatheid van onze Beren. Na een aantal halve kansen was het Thibo Baeten die de eerste grote mogelijkheid versierde van de match. Op het halfuur kreeg hij de bal toegespeeld van Verlinden, maar zijn schot strandde op doelman Van Langendonck.

Een minuut later ging Lathouwers goed plat op een poging van Dierckx. Net voor de rust kreeg Beerschot nog één kans op een voorsprong. Sebaoui versierde een vrije trap op de rand van de zestien. Na een ingestudeerd nummertje besloot Rigo op Van Langendonck.

Na de rust stuurde coach Wieland tien nieuwe spelers de wei in, waarvan vijf beloftespelers. Zij kregen de kans om tegen de ervaren profs van Westerlo minuten te maken. Het zou een stevig leermoment zijn, met een eindstand van 7-0.

Kwamen in actie voor Beerschot: Lathouwers, Van den Bergh, Meisl, Tolis, Nzita, Seydoux, Rigo, Koshi, Baeten, Verlinden, Sebaoui, Van Himbeeck, Quirynen, Alhassan, Sanusi, Degenaers, Cloots, La Morte, Weymans, Oethoeghanal, Moutha-Sebtaoui.