Het bekeravontuur is voorbij

Cercle Brugge - Beerschot 3-1

Beerschot bekert niet meer verder na een 3-1-verlies bij Cercle Brugge. Onze Beren vochten voor wat ze waard waren, maar lieten zich twee keer ringeloren in de eerste vijf minuten van elke helft. Een leuke sologoal van Verlinden was het enige Kielse hoogtepunt in een verder zeer matige pot voetbal van beide partijen.

Al na vier minuten keek Beerschot tegen een achterstand aan. Het was Kevin Denkey die tekende voor het eerste Brugse doelpunt van de avond. Na die vroege voorsprong voor groen-zwart kabbelde de wedstrijd verder. Er vielen geen echte kansen te noteren die de naam waardig waren. De eerste helft werd vooral ontsierd door potig spel van de thuisploeg. Met twee snelle gele kaarten tot gevolg.

Het was wachten tot net voor de rust op nieuw doelgevaar. Thibaud Verlinden zette zich sterk door op de rechterflank. Kapte zich goed vrij en schoof beheerst binnen naast Warleson: 1-1. En Beerschot kon opnieuw beginnen bouwen na de rust.

Althans zo leek het toch, maar op vijf minuten maakte Cercle de wedstrijd helemaal dood. Eerst maakte de pas ingevallen Ueda er 2-1 van, nog geen drie minuten later legde Denkey zijn tweede van de avond in het mandje nadat er een bal bleef hangen op een hoekschop. Een koude douche voor onze Mannekes.

Beerschot probeerde nog wel om de aansluitingstreffer te maken, maar geraakte niet verder dan een lage schuiver van Thorisson die het zijnet beroerde. Jammer maar helaas, de bekercampagne van 2022-2023 eindigt in Jan Breydel. Volle focus op de competitie nu.

TOESCHOUWERS: 2.500
SCHEIDSRECHTER: Matonga
DOELPUNTEN: 4’ Denkey 1-0, ’42 Verlinden 1-1, ’46 Ueda 2-1, 49’ Denkey 3-1.
CERCLE: Warleson, Daland, Popovic, Kehrer (46’ Hotic), Denkey (76’ Da Silva), Gboho (46’ Verlkovski), Francis, Deman (46’ Ueda), Van der Bruggen, Somers (62’ Decostere), Ravych.
BEERSCHOT: Lathouwers, Van den Bergh, Matthys, Meisl, Baeten (57’ Thorisson), Verlinden (57’ Sebaoui), Vaca (70’ Petkevicius) , Seydoux, Sanusi, Koshi (’57 Quirynen), Rigo (77’ Alhassan).
GELE KAARTEN: Popovic, Daland, Verlinden, Alhassan.