Beerschot verliest laatste oefenwedstrijd

Dessel Sport - Beerschot: 1-0

Onze Mannekes sluiten de voorbereiding af met een domper: 1-0-verlies tegen Dessel Sport. De ploeg uit eerste amateurklasse maakte net voor de rust het verschil op een afgeweken bal. Daar werd door Beerschot te weinig efficiëntie tegenover gezet.

In een eerste helft zonder te veel kansen, waren het onze Beren die het meeste initiatief toonden. Het enige schot tussen de palen voor Beerschot was er één van Mardochée Nzita. Dat werd goed gepakt in de korte hoek door goalie Geladé. Voor de rest wilden onze Mannekes duidelijk vooruit voetballen, maar al te vaak stokte de aanval in de zone van de waarheid.

Op slag van rust versierde Dessel zijn eerste echte kans van de wedstrijd. Uiteindelijk was het Loshi die de bal, via een Beerschotverdediger in doel werkte. En zo gingen onze Beren rusten met een 1-0-achterstand.

Beerschot kwam met goede intenties uit de kleedkamer. Vaca mocht een vrije trap nemen vanop een gevaarlijke positie. Zijn schot was perfect geplaatst maar miste kracht. Thibo Baeten en Ilias Sebaoui waren in het volgende halfuur de bedrijvigste Mannekes in aanvallend opzicht, maar beiden waren ongelukkig in de afwerking.

Een kwartier voor tijd bracht coach Wieland Romano La Morte, Thibaud Verlinden en Andi Koshi in. Zij begonnen met frisse moed aan het slotoffensief. Het was zweten voor Dessel tot op het einde, want eerst werd er tot tweemaal toe een gelijkmaker van Verlinden afgekeurd wegens buitenspel, en in de blessuretijd werd er nog een schot van Koshi van de lijn gehaald door Geladé. 1-0 bleef uiteindelijk de eindstand.

Kwamen in actie voor Beerschot: Vanhamel, Van den Bergh, Matthys, Quirynen, Meisl, Baeten, Vaca, Sanusi, Nzita, Rigo, Sebaoui, Verlinden, Koshi, La Morte, Seydoux