Tome Pačovski wordt de nieuwe keeperstrainer van Beerschot

Tome Pačovski is de nieuwe keeperstrainer van Beerschot. De 39-jarige Noord-Macedoniër speelde in zijn actieve spelerscarrière drie seizoenen voor onze Mannekes en was de afgelopen seizoenen keeperstrainer van de beloften en de U18 in onze jeugdacademie.

Pačovski stond in 2009 voor de eerste keer onder de lat in het Olympisch Stadion. Hij kwam die zomer over van het Noord-Macedonische Vardar. Na drie seizoenen bij Beerschot, maakte hij de overstap naar KV Mechelen, waar hij ook drie jaar speelde. In totaal was hij meer dan achttien jaar profvoetballer en speelde hij in Noord-Macedonië, Griekenland en België meer dan 150 wedstrijden.

Na zijn actieve spelerscarrière, die hij afsloot in Noord-Macedonië, verhuisde Pačovski opnieuw naar België, sinds 2020 was hij keeperstrainer bij de jeugdacademie van Beerschot. Dat combineerde hij met een functie als keeperstrainer bij de nationale ploeg van Noord-Macedonië. Nu maakt hij dus de overstap naar de eerste ploeg. 

“Beerschot is trots om Tome Pačovski aan te kondigen als nieuwe keeperstrainer”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Tome is iemand die het huis kent, het Beerschot-DNA uitdraagt en hier als speler ook veel respect kreeg. Kortom hij is voor ons de perfecte keeperstrainer voor onze technische staf.”

“Ik ben zelf ook erg trots dat ik deze stap kan zetten van de academie naar de eerste ploeg”, vertelt Pačovski. “Ondertussen woon ik ook al een aantal jaar in Aartselaar en ook mijn twee zonen voetballen bij Beerschot. Het is echt ‘mijn club’. Hier mogen beginnen als keeperstrainer is een droom die uitkomt.” 
 

Jupiler Pro League

1 K. Beerschot V.A. 0 pts
2 K.M.S.K Deinze 0 pts
3 Lommel SK 0 pts
4 Lierse Kempenzonen 0 pts
5 Waasland Beveren 0 pts

XIII

COMMANDEZ VOTRE MAILLOT EN LIGNE