Koud gepakt op stilstaande fases

Generation XIII – Lille: 0-2.

De beloften van Beerschot begonnen aan de competitie met een nederlaag tegen Lille. Onze jonge Beren combineerden goed, hadden veldoverwicht en werden defensief eigenlijk nooit uit verband gespeeld door Lille. De bezoekers maakten het verschil op twee stilstaande fases nadat Beerschot met tien verder moest door een rode kaart voor Abraham Okyere. Een vrijschop die rechtstreeks binnen ging en een reboundgoal zorgden voor de eerste nederlaag van het seizoen.

Beerschot begon goed aan de partij met enkele sterke combinaties. Al kwam daar niet meteen doelgevaar uit. Daar was de laatste pas telkens net niet goed genoeg voor. Na een kwartier kon Cloots de bal afleggen in de zestien, maar zijn voorzet was net te ver voor Muyldermans.

Lille zette eigenlijk bitter weinig tegenover de combinaties van onze Mannekes. Doelman Davor Matijas moest enkel even gepast reageren op een afgeweken bal die leek binnen te rollen. Net voor de rust versierden de bezoekers wel de beste kans uit de eerste helft. Matijas stond echter pal. De nul bleef op het bord staan.

Na de rust kwam Lille beter uit de kleedkamer. Het duel werd potiger op het middenveld en de combinaties van onze jonge Beren kwamen er steeds minder goed uit. Op het uur ging Okyere voor de tweede keer op de bon. Beerschot moest met tien verder. De daaropvolgende vrije trap werd vanuit een scherpe hoek rechtstreeks binnengekruld door Bostanci. Een heerlijke goal, het moet gezegd worden, maar tegelijk ook een koude douche.

Met tien tegen elf probeerde Beerschot nog druk te ontwikkelen, maar dat werd steeds moeilijker tegen een uitgekookt Lille. In de toegevoegde tijd kreeg doelman Davor Matijas nog dé kans op de gelijkmaker. Hij was mee opgerukt met een hoekschop en kreeg de bal pardoes in de voeten gespeeld. Zijn schot ging nipt naast.

Net voor affluiten kreeg Lille nog een vrijschop aan de rand van de zestien. Matijas pakte, maar moest zich dan gewonnen geven in de rebound: 0-2.