Gelijkspel tegen Heist

Beerschot eindigde de oefenwedstrijd tegen Heist met een gelijkspel. Onze Mannekes creëerden de meeste kansen, hadden het meeste balbezit, maar konden maar één maal scoren en liepen in het midden van de eerste helft in het mes tegen een efficiënt Heist.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Okyere. Zijn schot werd knap gepareerd door Van Aerschot. Daarna was het beloftespeler N’Tumba die mocht aanleggen. Oog in oog met de doelman besloot hij naast. Onze Mannekes bleven de gevaarlijkste ploeg, maar konden geen grote kansen meer afdwingen.

De tweede helft ging verder op het elan van de eerste. Opnieuw was het Okyere die kon schieten. Al was zijn schot te slap om de doelman te bedreigen. Halverwege de tweede helft counterde Heist goed. Diedhiou werkte uiteindelijk de bal voorbij Lathouwers: 1-0. Een les in efficiëntie.

Vijf minuten was het pompen of verzuipen voor onze Beren. Eerst moest Van Steenwinckel vol in de tackle om een bal te ontzetten. Daarna devieerde Muyldermans de bal tegen de lat in een verdedigende actie. Een broodnodige tussenkomst, die maar net goed afliep.

Beerschot herstelde het evenwicht en twee keer kwam Okyere oog in oog met de doelman. De eerste keer was zijn afwerking onvoldoende, maar in de slotminuut kon hij toch afdrukken. Hij omspeelde slim de doelman en maakte gelijk. Meteen de eindstand op het bord 1-1.

Kwamen in actie voor Beerschot: Lathouwers, Frans, Van Steenwinckel, Meisl, Nzita, Muyldermans, Kaissi, Alhassan, Okyere, N’Tumba, Van Himbeeck, Rocha Torres en Bourabain.